La formació professional
Revista Fòrum - Número: 57 (gener 22)
ISBN / EAN : 1696-0475
16,00€ IVA incluido
Producte digital sense despeses d'enviament
La formació professional
Complexitat en la gestió dels centres de formació professional
Reptes organitzatius de la formació professional per a l´atenció als nous perfils d´alumnat
La formació professional no presencial a Catalunya. Situació i perspectives
En aquest article es descriu l’evolució de la formació professional on-line a Catalunya i les condicions que l’han portat a liderar la matriculació de l’FP no presencial (FPNP) a Espanya. Alhora s’hi mostra que ha estat compatible l’existència del centre públic d’FPNP més important d’Espanya (l’IOC) amb l’emergència del sector privat més desenvolupat de l’Estat. Tot i això, el canvi en el marc regulador anunciat el 2019 i aprovat el 2021 ha canviat les condicions que havien permès aquest desenvolupament i susciten interrogants sobre el manteniment del lideratge català. El futur de l’FPNP a Catalunya dependrà tant del nivell de qualitat de les propostes formatives dels centres docents com de la capacitat de la regulació de permetre l’aprofitament de tots els avantatges que proporciona la tecnologia.
La formació professional dual a l´Institut Escola del Treball de Lleida
L’Escola del Treball de Lleida ha implementat la nova distribució dual del Departament d’Educació el curs 2020/2021. Aquest nou model ha suposat un canvi metodològic i ha fomentat una nova relació entre l’Institut i les empreses properes.
Algunes reflexions sobre la direcció del centre d´FP de Salesians Sarrià
La direcció ha de tenir clares les motivacions de la seva funció, que és un servei; els objectius, que son l’educació dels alumnes i el desenvolupament professional i vocacional del professorat; el coneixement de l’escola i de la seva organització, per incidir eficaçment en la seva tasca; les noves línies de progrés que apareixen en cada moment històric i que orienten cap al futur, i la identitat institucional com a estil propi de donar resposta a les necessitats educatives de la comunicat educativa.
Entrevista a Jorge Arévalo, viceconseller de formació professional del Govern Basc
La retroacció en els aprenentatges: evidències neuroeducatives
Feedback en una eina iterativa i compartida
L’avaluació a l’Escola Virolai s’entén com una oportunitat més per fomentar i consolidar l’aprenentatge i, per tant, és personalitzada a cada alumne.
Amb l’APAA (Autoconeixement, Participació i Aprendre a Aprendre), una eina compartida que inclou el Pla de Treball de cada grup i l’avaluació d’habilitats i competències tant per part de tot el personal docent implicat com per part de l’alumnat, cada grup de treball es planifica i reflexiona sobre la seva feina (individual i grupal), la qualitat d’aquesta i què cal fer per millorar. La seva funció és també la de promoure la reflexió i el feedback que parteix sempre de la premissa que perquè sigui significatiu ha de ser honest, amable i específic.
Personalització del contingut
Autors
Melcior Arcarons, José Luis Durán Moyano, Francisco González Hidalgo, Pepe Menéndez Cabrera, Patricia Olmos Rueda, Xavier Brines Socies, David Bueno i Torrens, Sandra Entrena Ortega, Francisco G. Álamo Zamorano, Guillem Bagués Queralt, Anna Forés Miravalles, Francesc Masdeu Navarro
Categories
Competencias profesionales del profesorado, Competències professionals del professorat, Contextos d'aprenentatge / entorn, Contextos de aprendizaje / entorno, Direcció de Centres, Dirección de Centros, Diseño, Disseny, Evidencias, Formació continua del professorat/formació permanent, Formación continua del profesorado/formación permanente, Lideratge en centres, Liderazgo en centros, Planificació estratègica i operativa, Planificación estratégica y operativa
Col·leccions
Paraules clau del producte