En aquesta ocasió us mostrem una meravellosa proposta duta a terme per l’Equip educatiu EI Esteiro (Ferrol-A Coruña) en l’etapa d’educació infantil, i que ens brinda una nova perspectiva sobre les possibilitats de l’aprenentatge en comunitat.
La decisió principal que va motivar aquesta proposta, va ser deixar de demanar mudes de canvi a les famílies i tenir a l’escola tota la roba necessària per a la cura de les nenes i els nens. A més, des del centre es va animar a les famílies a fer servir aquesta roba, ja que com ens diuen els seus impulsors “Per què has de comprar un bodi de sis mesos si al cap dos mesos et caldrà el de nou mesos? No val més reutilitzar la roba i promoure la sostenibilitat i els valors ecosocials?“. Així, al final d’aquesta història, veiem com la proposta que gira entorn de la creació d’un guarda-roba comunitari es revela com una estupenda iniciativa per a enfortir la comunitat, valorar la diversitat i fomentar la confiança en el potencial de cada nena i nen.
Us convidem a embarcar-vos en aquesta experiència que reflecteix de manera tangible alguns dels valors més importants que sostenen l’educació: inclusió, respecte, llibertat i el constant descobriment de noves possibilitats. Us animeu a provar-ho en el vostre centre?
Podeu trobar la proposta completa a la Revista Guix d’Infantil (nº121) o fent clic a la imatge o aquí.